دسته‌ها
خدمات

پایان نامه پزشکی و علوم پایه پزشکی







امروزه گسترش چشمگیر آموزش عالی در کشورمان ایران، بار عظیم پروژه های تحصیلات تکمیلی را بوجود آورده است. این بین دانشگاه های علوم پزشکی و دانشجویان علوم پایه پزشکی سهم بزرگی از نشر پیشرفت های پزشکی ایران را تشکیل می دهند. دانشجویان علوم پزشکی بدلیل حرفه و استرس شغلی، بیش از دیگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی تحت الشعاع مشکلات پژوهشی قرار می گیرند که احتمال افزایش ایرادات و خطا در روند اجرا و گزارش پایان نامه را افزایش می دهد.  در این بخش قصد داریم یک مقدمه بر شیوه نگارش مقاله ارائه دهیم.
سوال اول: زمان انتخاب استاد راهنما یا شروع پایان نامه برای یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی یا دستیاری یا حتی دکترای حرفه ای چه زمانی است؟
معمولا برای دانشجوی دستیاری و تحصیلات تکمیلی از همان ترم های اول و دوم روند شناخت استاد جهت انتخاب عنوان پایان نامه توصیه می شود. طبیعتا تاریخ دقیق آن به تبع قوانین هر دانشگاه متفاوت است. برای دانشجویان دکترای حرفه ای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی این زمان می تواند از ترم بالاتر و نزدیک آزمون علوم پایه و بعد از آن (ترم ۵-۶) می توانند استاد راهنما را انتخاب نمایند.
سوال دوم: عنوان مناسب پایان نامه یک دانشجوی پزشکی یا دستیاری یا علوم پایه پزشکی را چگونه انتخاب کنیم؟
این مساله بصورت کاملا ابداعی و نوین در دوره پژوهشگر شو آموزش داده شده است و شما می توانید با ترفندهای طلایی موضوع های جذاب حلق کنید.
معمولا برای دانشجوی دستیاری و تحصیلات تکمیلی، هر استادی یک فیلد و حوزه کاری مشخص دارد. بنابراین دانشجو باید یک موضوع در آن حوزه انتخاب نمایند. برای دانشجویان دکترای حرفه ای این امر کمرنگ تر است. اما داشتن یک پایه زبان قوی جهت انتخاب موضوع حائز اهمیت است. بهترین راه انتخاب موضوع جستجو در سایت های معتبر علمی و پایان نامه های دانشجوئی جهت یافتن یک گپ یا خلا علمی  است. بطور مثال تخصص استاد بیوشیمی شما فارماکوگنوزی است. و ایشان در حیطه دیابت و بیماری های خود ایمن فعالیت می کنند. شما باید در سایت های علمی معتبر)پابمد، ISI، اسکوپوس و … ) آخرین دستاوردهای علمی که اثر ترکیبات گیاهی و شیمیایی بر دیابت را گزارش نموده اند پیدا کنید، بطور مثال ترکیب بربرین در گیاه زرشک، یک پیشنهاد ساده اینست که شما از استاد بخواهید یک ترکیب دیگر از این گیاه را یا خانواده این گیاه را استخراج و اثر آن را بر دیابت بررسی فرمائید. موضوع شما به هیچ وجه نباید تکراری باشد (البته برخی موضوعات از جمله بررسی های بهداشتی و اپیدمیولوژیکی باید بصورت مرحله ای در مناطق مختلف انجام شوند.
در زمینه انتخاب موضوع مشاوران ما بصورت رایگان ایده های تخصصی را به دانشجویان و اساتید عزیز ارائه می دهند. رشته هایی که زیر نظر مشاورین ما هستند عبارتند از: پزشکی عمومی و دستیار زنان، دستیار ارتوپد، دستیار اطفال، دستیارENT، دستیار قلب، دستیار داخلی، دستیار پوست، چشم پزشکی، اورولوژی، داروسازی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، تغذیه، هماتولوژی، ایمنی شانسی، فیزیوتراپی و …
سوال سوم: چگونه پایان نامه پزشکی را بنویسیم؟
بدلیل مشغله و استرس شغلی شاید سخت ترین و حساس ترین بخش دانشجویان پزشکی و علوم پایه پزشکی مرحله نگارش پایان نامه می باشد. متاسفانه این بین دیده شده است برخی افراد سودجو دانشجویان را ترغیب به کارهای غیراخلاقی می نمایند.
گروه محققین پزشکی سینوهه به صورت کاملا تخصصی و اخلاقی، خدمات مشاوره ای جهت استانداردسازی، ویرایش و پیکره بندی پایان نامه پزشکی ارائه می دهد.
سوال چهارم: پایان نامه شامل چه بخش هایی است؟
در دانشگاه های علوم پزشکی فرمت های مختلفی جهت نگارش پایان نامه وجود دارد. در برخی دانشگاهها پایان نامه بصورت ۴ فصل نگارش می شود اما در برخی دیگر ۵ فصل.
بطور کلی پایان نامه شامل فصل مقدمه، پیشینه، روش کار، نتایج، بحث و نتیجه گیری می باشد.
در فصل مقدمه، بیان مساله و ضرورت انجام تحقیق را بیان می کنید. پس از آن اهداف و فرضیات پروپزال تکرار می شوند. این فصل شباهت زیادی به پروپزال دارد اما هیچ اشاره ای به مرور متون نخواهید کرد.
در فصل پیشینه باید تک تک واژه های اصلی کارتان را با جزئیات و بصورت کاملا علمی و مفصل ارائه نمایید. یکی از زمانبر ترین فصل ها این فصل است. در انتهای این فصل دانشجو به مرور متون می پردازد.
در فصل روش کار به وضوح تمام مراحل اجرای پژوهش را مرحله به مرحله خواهید شمرد. در این فصل باید موارد اخلاقی با حساسیت ذکر گردد.
در فصل نتایج، تولیدات حاصل آنالیز داده ها در نرم افزار SPSS یا STATA ارائه می گردد. در واقع بصورت تئوری، جدول و نمودارها هر کدام شرح داده می شود. در این فصل داده های بصورت درصد، میانگین و انحراف معیار بیان می شوند و سطح معنی داری نیز ذکر می گردد اما هیچ تفسیری روی داده ها انجام نمی شود.
در فصل بحث و نتیجه گیری تک تک اهداف و متغیرها بر اساس نتایج مشاهده شده بیان می شود و نتایج با دیگر مطالعات مقایسه می شود. در این بخش تفسیر و توجیه منطقی برای تشابه ها یا حتی تفاوت ها باید اورده شود و در پایان یک نتیجه گیری که حاصل فرضیه و استنباط ما است، ارائه می گردد.
سوال پنجم: گروه آموزشی سینوهه می تواند پایان نامه پزشکی را پیکره بندی یا ویرایش نماید؟
گروه محققین پزشکی متشکل از پژوهشگران برجسته کشور است که خود سابقه نگارش و چاپ مقالات متعدد در معتبرترین مجلات دنیا را دارند. همچنین این گروه سابقه پیکره بندی و رفع نواقص فنی و نگارشی پایان نامه های متعدد را دارد. کارشناسان ما هرگونه دستکاری یا تغییر داده های واقعی را تشخیص و آن را جهت جلوگیری از موارد اخلاقی اصلاح می نمایند. تنها هدف ما یاری دانشجویان عزیز در ارائه سالم و صحیح پایان نامه پزشکی است.
نمونه ای از رزومه کاری این گروه در پست زیر:
مقاله نویسی استاندارد و علمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *